Gratis juleaktiviteter

Julen nærmer sig altid med hastige skridt og midt i alt tumulten, er der mange derude, som helt glemmer at komme ind i stemningen og finde det gode julehumør frem. Det er meget individuelt, hvordan man finder humøret frem og nogen har det måske kun på selve juledag og aften. Men det er mange måder, hvorpå man kan komme ind i humøret. 

Er du en af dem, som bare skal høre “Last Christmas” og mindes alle de gode stunder med at klippeklistre, så misunder vi dig alle sammen. Er du til gengæld i den anden grøft og er kørt træt i julesangene og “Last Christmas” minder dig mere om en klistret misfarvet guirlande, kan det være, at du skal skyde julen i gang med et par juleaktiviteter.

Vi har samlet 10 gratis juleaktiviteter, som kan få alle i det rigtige julehumør.

Husk det gode humør, når du skal ud og lave juleaktiviteter

1. Besøg det lokale Julemarked

Landet over findes der julemarkeder, som åbner op til jul. Her er det alle sanserne, som bliver sporet ind på julens magi. Duften af brændte mandler, churros og æbleskiver oser ud af madboderne, så man får svært ved at begrænse ens mundvand til at blive i munden. Lyskæderne og udsmykningerne sætter hele rammen for et virvar af juleting, -pynt og dekorationer, som man ikke engang vidste fandtes.

 Hvis du er i tvivl om, hvor du kan finde det julemarked, som er nærmest dig, kan du finde ud af det her. Vær opmærksom på, at nogle af markederne tager en entre, hvor andre er gratis.

Skal du have en god juleaktivitet, så kan du tage på julemarked.

3 ting der gør det til en bedre juleaktivitet

 • Varmt tøj
 • Lad lysene stråle i mørket
 • En pudset næse

2. Snemand eller iglo

Vi mangler en hvid jul! Vi har alle sammen lavet en lille sød snemand, som nærmest var en bærbar snemand. Men en rigtig snemand er en, som først er smeltet helt væk, når julen rammer påsken. Den kræver som minimum en stige for at sætte hovedet på. Så sørg for at du har anskaffet dig sådan en, før du går i gang med at bygge. 

Er du mere til at lave en iglo, kan det gøres på mange forskellige måder. Det er kan være et meget tidskrævende projekt, så hvis det kun er dig, som skal lave den, kan det være nødvendigt at strække projektet udover et par dage. Så det er bare med at spænde hjelmen eller finde nogle flere hænder til at arbejde på dit sneprojekt.

5 ting til din snemand

 • Gulerod
 • Sten til mund og mave
 • Tophat
 • Pinde
 • Halstørklæde

3. Gåtur ved mørkets frembrud - julelysene!

Flere og flere hjem går all-in på julelys. Det er ved at gå så vidt, at hvis du skal være med i den lokale ejerforening, skal man have juleudstyret i orden. Men hvad der for mange er en julehobby, der er på grænsen til at tage overhånd, er for andre en oplevelse, som kan hjælpe julestemningen på vej. 

Et par eksempler på steder man kan gå hen og se julelys, er Angolavej i Tårnby eller Fredensgade i Hinnerup. Her får elregningen en over nakken for at opmuntre julehyggen. 

Hvis ikke du synes det rart at gå og lure på folks huse, kan man som regel gå ind på strøget eller byens hovedgaden. Her bliver der som regel også pyntet med flotte lys, der virkelig retfærdiggør deres rolle i en romantisk setting, når mørket lægger sig.

En juleaktivitet kan være at gå på jagt efter dekoreret huse, der har julelys nok til at blive set fra rummet!

3 ting der gør gåturen til en rigtig juleaktivitet

 • Varmt tøj
 • Mørkets frembrud
 • Information fra nabolaget

4. Brætspil, Varm kakao og teboller med smør

Afsæt en dag brætspilsdag og sæt dig/jer op på at det er en juleaktivitet, der kommer til at tage lang tid. Find først en af de helt store spil frem, der kan tage nogle timer: Matador, Risk eller Catan. På forhånd er det en god idé at have planlagt en pause, så der er tid til at få noget frisk luft, mad og drikke. 

En pause med en gåtur kan give den slags fornyet energi, der skal til, for ikke at gå død midt i spillet. Kommer man så hjem til en lækker omgang smørsmurte teboller og varm kakao med flødskum, bliver det nærmest ikke meget bedre!

5 ting der gør brætspillet en hyggelig juleaktivitet

 • Et langt eller flere mellemlange spil
 • En gåtur
 • Kakao
 • Smørsmurte teboller
 • Snacks
Brætspil er en perfekt juleaktivitet til at hygge sig med

5. Den ekstra julegave

Det er ikke altid man behøver at betale sig til den gode gave. Ofte er den gode gave en der er blevet lagt noget tid og energi i. Om den tid og energi munder ud i, at man køber den helt perfekte gave viser, at der er blevet lagt noget betænksomhed i det. 

Er du klar på hyggelig juleaktivitet og er ærmerne allerede smurt op? Så kan vi varmt anbefale, at du sammen med din brainstorm går ind på hjemmesiden kreativ med ungerne. Her kan du finde fed inspiration og sjove ideer, som ikke kun er gode for børn men også voksne.

3 ting der gør en julegave god

 • Betænksomhed - find den gode ide
 • Tid - brug hellere en time for meget
 • Snacks er godt til motivationen

6. Julekøkkenet

Hjemmelavet æbleskiver, risengrød, konfekt, klejner, småkager, risalamande, flæskesteg og pebernødder. Ja, der er meget at vælge mellem! Går man i køkkenet, er det en juleaktivitet, som både er hyggelig og, hvis det bliver lavet rigtigt, lækker. 

Den største udfordring er næsten kun, at begrænse sig til kun at lave én ting ad gangen. Man kan med fordel finde den helt gode liste med juleklassikere på frem, så julestemningen rigtig kan sætte sig sammen med duften af mad.

3 ting der skal være i køkkenet

 • Julemusik
 • Højt humør
 • Nu flere kokke desto bedre
At gå i julekøkkenet kan være en juleaktivitet, som virkelig kan sætte gang i stemningen

7. Gør noget for andre

Op til jul gør velgørende organisationer en ekstra indsats for at sikre, at flere mennesker får en god jul. Det gør derfor også julen til den højtid og periode på året, hvor allerflest danskere trækker det frivillige arbejdstøj på, og gør det til en juleaktivitet at hjælpe, hvor der er brug for det. 

Der er masser af muligheder og hvem ved, det kan være, at du bliver bidt af følelsen af at gøre noget godt. Hvis du ikke lige sidder med den helt gode idé til, hvad du kan bidrage med for, at hjælpe nogle andre, så kan du enten finde frivillige jobs eller hente inspiration til at skabe din egen frivillige stilling her.

Frivilligt arbejde er ikke kun en givende juleaktivitet for dig, men også dem der bliver arbejdet for.

3 ting frivilligt arbejde kan

 • Hjælpe dem som har brug for det
 • Give mening i ens eget liv
 • Skabe værdifulde minder

8. Hjemelavet julepynt

En klassisk aktivitet i julen er en klippeklistredag, hvor årets julepynt og dekorationer bliver lavet. Man kunne godt tro, at sådan en dag handler om at lave det helt perfekte og flotte pynt. Men op mod hyggen, som dagen skal indeholde, betyder pynten jo i virkeligheden ikke ret meget. 

Har man ti tommelfingre og  Hvis pyntet i sidste ende bliver grimt eller pænt betyder ikke så meget, bare det ikke falder fra hinanden, så man senere kan mindes om den hyggelige dag man havde. For at hjælpe inspirationen til hvad du kan lave på vej, kan du kigge med her.

3 ting der er gode at anskaffe til DIY julepynt

 • Saks
 • Limpistol
 • Kakako og kaffe
Kom rigtig i julehumør ved at lave dit eget julepynt

9. Vær med på kalender referencerne - Se eller gense klassikerne

Hver jul er der nogle, som kommer helt op og støde over julekalenderne, og som tidligere er blevet sendt i tv. Når I hører sangene fra serierne imens køkkenet kører eller limen er ved at tørre, skråler de højlydt med. Virker jo egentlig helt tossede. Men samtidig er du ikke helt sikker på, hvilken kalender det nu lige er, den her sang er fra? Og du har da slet ikke tænkt dig at spørge dem, for det er jo nærmest en religion. 

Nu skal de være nok og hvis man ikke kan vinde over dem, så slut dig til dem. Se kalenderne her for de seneste par og bliv en af kalendertosserne, som skråler med på sangene.

3 gode julekalendere

 • Pyrus
 • Nissebanden
 • Bamses jul

10. En julehistorie fra biblioteket

Klassiske såvel som nye historier, er en juleaktivitet, der virkelig kan fyre op for en fantastisk julestemning. For at sætte den rigtige stemning for hyggen, så find din yndlingsstol, -sofa eller sengen. Hvilken en af dem er ikke så vigtigt, det vigtigste er, at du er komfortabel, imens du læser. 

Træk gardinerne for og tænd noget levende lys, som du kan se ud af øjenkrogen derfra, hvor du sidder. Er du i tvivl om, hvor du skal få historierne fra, kan du gå på biblioteket og låne en bog. Hvis I er flere kan oplæsning gøre det ekstra hyggeligt.

3 gode tips til at sætte stemningen

 • Tænd stearinlys
 • Find det helt rigtige møbel
 • Varm kakao eller kaffe
Julehistorier er en god juleaktivitet for hele familien.

Mangler du stadigvæk en juleaktivitet?

Er der ikke nogle af de ovenstående aktiviteter, som lige er noget for dig, eller har du prøvet dem alle sammen, så kan du prøve at se efter gratis oplevelser i din by. Her har vi et overblik over de byer, hvor vi har fundet oplevelser, som er et besøg værd.

Er du mesteren af julehygge med evnen til at starte med aktiviteterne i oktober og bare få stemningen til at stige? Så del ud af dine tips og tricks, vi andre vil være med! 

Skriv til os med dine anbefalinger til, hvordan man holder julehumøret højt, selvom man er død træt af ‘Last Chrismas’.